Een eigen affiliate webwinkel beginnen

Geplaatst op 09-04-2022

Een eigen webwinkel beginnen zonder dat u inkoopkosten hoef te hebben, is mogelijk wanneer u het principe achter affiliate marketing toepast. Bij affiliate marketing genereert u online inkomsten door producten te promoten. Bezoekers kunnen daarbij vanuit uw webwinkel doorklikken naar de site van de daadwerkelijke aanbieder van een product en het product daar kopen. Bij het doorklikken vanuit uw webshop wordt een unieke code doorgegeven aan de site van de aanbieder, zodat u een commissie kunt ontvangen zodra er een verkoop plaatsvindt.

Door u bij een affiliate platform zoals Daisycon aan te melden, kunt u vrij eenvoudig gebruik maken van affiliate marketing. Binnen uw account bij Daisycon kunt u zien welke producten u kunt promoten. Daarmee krijgt u toegang tot de juiste affiliate links die u kunt tonen binnen uw webwinkel en waarmee bezoekers kunnen doorklikken om een product te kopen. Als een bezoeker doorklikt en een product aanschaft op de website van de aanbieder, zult u dat in uw account bij Daisycon zien en zal er een affiliate commissie aan u zijn toegekend.

Om op een eenvoudige wijze een affiliate shop op te zetten, kunt u gebruik maken van het PHP script dat door Vrolijk Internet Services is ontwikkeld. Met dit script kunt u een complete webwinkel installeren die werkt op basis van affiliate marketing. Daisycon is met dit script heel gemakkelijk binnen uw affiliate shop te integreren.

Een pluspunt van affiliate marketing is dat u zelf geen voorraad hoeft bij te houden en geen producten hoeft te versturen. Affiliate marketing is ook aantrekkelijk omdat u veel vrijheid heeft. U kunt zelf bepalen welke producten u wilt promoten met uw affiliate webwinkel. Verder kunt u aan uw affiliate shop werken waar en wanneer u maar wilt. Het enige wat u nodig heeft is een laptop en een internetverbinding. U kunt dan inloggen binnen de beheeromgeving en aanpassingen aanbrengen binnen uw webwinkel.