Napels, Rome of Barcelona?

Geplaatst op 08-10-2021

Napels

In het zuiden van Italië ligt de prachtige stad Napels, oftewel Napoli in de regio Campania. Het is een authentieke Italiaanse stad die vooral bekend is geworden vanwege de Vesuvius vulkaan. Een excursie die absoluut niet mag ontbreken is een bezoek aan Pompeï, de opgravingen van de stad die werd bedolven onder as van de vulkaan. Een alternatief kan Herculaneum zijn; ook deze stad werd bedolven onder de lavastroom en is misschien nog wel beter bewaard gebleven. Het grote voordeel van Herculaneum boven Pompeii is, dat deze stad zich op korte treinafstand van Napels bevindt. Vanuit hier kunt u ook makkelijk de Vesuvius vulkaan bezoeken. Terug in Napels moet u zeker een wandeling maken over de Spaccanapoli en door de Quartieiri Spagnoli, oftewel de Spaanse wijk van Napels. Andere Napels bezienswaardigheden zijn de Duomo di Napoli en het Santa Chiara klooster. Met een kabelbaan kunt u ook de top van de Vomero berg bezoeken vanwaar u vanaf Castel Sant Elmo een schitterend uitzicht heeft op de stad Napels met de Vesuvius op de achtergrond.

Rome

De hoofdstad van Italië, Rome, is een groot openluchtmuseum. Zelfs als je de topattracties van Rome niet bezoekt, kom je langs zoveel historische monumenten en kerken dat je in een andere stad lang zou stilstaan. Wat Romeinse monumenten betreft, mag u het Colosseum met het aangrenzende Forum Romanum niet missen. Bezoek Vaticaanstad met de Vaticaanse musea (Sixtijnse Kapel) en de Sint-Pietersbasiliek op het gelijknamige plein of de verbonden Engelenburcht. Bezoek 's avonds de gezellige wijk Trastevere of het park Villa Borghese met het Galleria Borghese museum. Er is zoveel te zien in Rome dat het gemakkelijk is om hier een week lang te genieten. Wanneer u langer verblijft kunt u bijvoorbeeld een dagtocht maken naar Villa d'Este in Tivoli of naar de oude Romeinse havenstad Ostia Antica, welke eenvoudig per trein te bezoeken is vanuit Rome.

Barcelona

De een bezoekt de sfeervolle (en soms wat toeristische) stad Barcelona voor het strand van Barcelona, de ander om te shoppen, maar veel toeristen komen hier om de vele modernistische gebouwen te zien, waaronder die van Antoni Gaudi. Het absolute hoogtepunt is Gaudi's onvoltooide kerk, de Sagrada Familia, gevolgd door het kleurrijke park Parc Güell en gebouwen als La Pedrera en Casa Batllo. Ontdek de gezellige Gotische wijk met de kathedraal, de sfeervolle pleinen en de aangrenzende boulevard van de Ramblas. Voetbalfan? Dan mag een bezoek aan Camp Nou niet ontbreken. Er zijn maar weinig steden in Europa die zo veelzijdig zijn voor een stedentrip als Barcelona! Nog een leuke tip op de Montjuic: bezoek de magische fontein van Barcelona, de Font Magica.